Road Captains


Mark
Cornelissen

Head Road Captain (NL)

Steven
Noppe

Head Road Captain (NL)

Maarten
Ramon

Head Road Captain (NL)

Joël
Grimonprez

Head Road Captain (FR)

Stefaan
Behaeghe

Jurgen
Beyens

Michael
Broutin

Dave
Decancq

Wim
Desmet

Danny
Destadsbader

Estelle
Destadsbader

Johnny
Deswarte

Claude
Dewolf

Jean-Pierre
D'Haene

Geert
Expeel

Hugo
Fillebeen

Alain
Fleckenstein

Steven
Fourneau

Ruddy
Ghesquiere

Jean-Pierre
Haemers

Juri
Heusequin

Pascal
Inghelbrecht

Marino
Maene

Roger
Mahieu

Wesley
Mahieu

Hervé
Meplon

Filip
Olivier

Sylvie
Van Collie

Steve
Van Loon

Kurt
Vandevoorde

Bruno
Vandromme

Dany
Verbeke

Korneel
Vermeersch

Patrick
Verschaeve

David
Vervaeke

Steven
Wulbrecht

Belangrijke info voor de Road Captains van FFCBKlik hier om deze tekst te downloaden.


Door het stijgend aantal leden in onze Chapter, en het hieraan verbonden groter aantal deelnemers aan onze zondagse uitstappen, moeten onze Road Captians steeds meer aandacht besteden aan de veiligheid van de deelnemers, de mede-captains en zichzelf.
Drie belangrijke principes verdienen alle aandacht:

A - Tijdens het inhalen van de groep om terug vooraan plaats te nemen, mag de ene road captain de andere niet inhalen. Elkaar opjagen om sneller vooraan aan te sluiten is eveneens uit den boze.
B - Wanneer de groepsleider (Sheriff) twee Road Captains sommeert om een kruispunt af te zetten (hetzij om links af te slaan, hetzij om rechtdoor te rijden) moet de eerst aangekomen Road Captain altijd aan de linkerkant van de weg postvatten. De tweede neemt het rechter rijvak voor zijn rekening. Als de laatste rijder van de groep voorbij is, dan rijdt de Road Captain links altijd als eerste weg. Pas als die weg is, mag de Road Captain die rechts heeft postgevat zijn plaats verlaten. (Dit is heel belangrijk, want alleen zo is de Road Captain links bij het wegrijden beschermd tegen aankomend verkeer).
C - De Road Captains die de Sheriff vooruit stuurt mogen de rijweg nooit oprijden (zelfs niet voor de helft) als de rijweg niet helemaal veilig is. Dit is vooral belangrijk voor de Roadcaptain die rechts plaats neemt. De Road Captains zijn zelfs gemachtigd de Sheriff en de hele groep halt toe te roepen, tot het kruispunt helemaal verkeersvrij is.

Alleen door deze richtlijnen heel nauwkeurig op te volgen, kan de zondagrit van de Chapter voor eenieder veilig verlopen.

Tot slot nog dit: elke Road Captain draagt verplicht een reflecterend hesje met achterop een duidelijk opschrift (letters minimum 6cm hoog) "wegkapitein", "capitain de route" of "road captain". Tevens is hij of zij in het bezit van een verkeersbord C3. Ook de eventuele co-piloot moet een fluo-vest dragen.

Het is algemene regel dat de Road Captain van de motorfiets stapt om het verkeer op te houden.


Klik hier om deze tekst te downloaden.

Ⓒ 2021 "Flanders Fields Chapter Belgium"

Als een goede huisvader doet FFCB al het mogelijke om de "Algemene Verordening Gegevensbescherming" te respecteren.
Contact: webmaster@hog-flanders-fields.be.